További napokkal hosszabbodik meg az az időszak, amíg bizonyos időszakokban pótlóbusz szállítja az M2 utasait.

Az erről kiadott BKK-közlemény úgy fogalmaz, hogy minderre az új, Siemens által szállított biztosítóberendezés soron következő próbái miatt, az eddigi próbák során tapasztalt hibák kijavítása és a rendszer újbóli tesztelése miatt kerül sor.

Már korábban is voltak olyan hírek, hogy gond van az új Metropolisok és a hozzájuk tartozó Siemens vonatirányítási rendszer összehangolásával. Az ennek kapcsán feltett, akkori  kérdésünkre a BKK azt válaszolta, hogy minden az előírás szerint halad, az új kocsik és új vonatirányítási rendszerük összepróbálása pedig (akkor) még el sem kezdődött. Hangsúlyozták, hogy a kérdésünkben felsorolt műszaki problémákat (rosszul és rosszkor nyílnak az ajtók, nem tud a metró a számára kijelölt helyen megállni, stb.) az új kocsik és a lecserélendő biztonsági berendezések együttes működése okozta. Példákat is hoztak, hogy más országokban is a budapesti hasonló, időnkénti járatszünetekkel zaljik a műszaki átállás.

A mostani közlemény szerint november 14-én (csütörtökön) és 15-én (pénteken) naponta 20 órától az utolsó indulásig, illetve november 16-án és 17-én (szombaton és vasárnap) egész nap is pótlóbuszok közlekednek a metrószerelvények helyett a teljes vonalon.