Cégvilág

Megszűnt a személyszállítás a járhatatlan út miatt

Az Agria Volán egy időre megszűntette a személyszállítást a Vécs települést Feldebrővel összekötő úton, mivel az járhatatlanná vált. Vécsen egy júniusban alámosott út után november végén született döntés, hogy támogatást kaphatnak az önkormányzati vis maior keretből.

„Kap-e Vécs község önkormányzata vis major támogatást a Petőfi út 39/3-as helyrajzi számú községi úton ez évben keletkezett kár miatt?” – kérdezte írásban a belügyminisztert Sós Tamás. Az MSZP-s országgyűlési képviselő közölte, hogy a Heves megyei Vécs önkormányzata 2013. augusztus hó 8. napján vis major támogatási kérelmet nyújtott be a Petőfi úton, a községi burkolatban 2013. június 25-én keletkezett kár miatt, amikor is a víz alámosta az aszfaltot. Sós sérelmezte, hogy december elején még a támogatási igény elbírálása még nem történt meg.

Az említett útszakaszon október 21-én ismét kár keletkezett, az útburkolat egy része új helyen, a korábbi káreseménytől körülbelül 1,5-2 méterre beszakadt, az útszakasz alig járható, balesetveszélyes. Sós szerint a problémát tovább súlyosbítja, hogy az érintett területen él egy mozgássérült házaspár és egy, csak mentőautóval szállítható éberkómás állapotban lévő kislány.

Az MSZP-s honatya azt is tudatta Pintér Sándorral, hogy a Kisnánát Véccsel összekötő 2413 számú út, és Vécs települést Feldebrővel összekötő 24132. számú út helyreállítása ügyében is elengedhetetlen lenne a felújítás. Az Agria Volán az utóbbi szakaszon megszüntette a személyszállítást, a járhatatlan út miatt. Sós szerint, ha nem történik felújítás ezeken a területeken, akkor a település teljesen elzárttá válik.

Pintér válaszában közölte, hogy Vécs község önkormányzata a korábbi nagy mennyiségű csapadék következtében keletkezett károk helyreállítása miatt vis maior bejelentést tett és 3,38 millió forint összegű támogatást igényelt. A pályázat november 28-án került elbírálásra, a döntés értelmében az önkormányzat 3,38 millió forint támogatásban részesült.

Feldebrő Vécs MSZP aszfalt Kisnána belügyminiszter Sós Tamás heves Agria Volán út pályázat vis maior Pintér Sándor
Kapcsolódó cikkek