Cégvilág

Sok a felelőtlen szexelő

Szeretünk szerelmeskedni, de felelőtlenek vagyunk – ez derül ki egy friss kutatásból. No meg az, hogy a védekezést illetően a férfiak nem csak felelőtlenebbek, de sokkal tájékozatlanabbak is a hölgyeknél.

A magyarok több mint kétharmada aktív szexuális életet él, de a budapestiek lényegesen aktívabbak, mint a vidékiek.

A huszonévesek naponta, de saját állítása szerint még a 60 évesek egyötöde is hetente többször szeretkezik – állapította meg az MSD Pharma Hungary Kft. felkérésére végzett kutatás. Leginkább a férfiakra azon belül is a 18-29 évesekre jellemző, hogy alkalmi partnerekkel bújnak ágyba.

Négyből egy honfitársunk semmilyen módon nem védekezik a szexuális együttlétek során, a magyarok egyötöde pedig már az első együttlét alkalmával sem használ semmit. Ha egy pár mégis odafigyel, akkor az esetek jelentős részében kizárólag a nők gondolnak a nem kívánt terhesség megelőzésére. A hölgyek több mint negyede azt mondja, nem tudja magát elengedni az együttlét során, ha nem használ megbízható fogamzásgátló módszert. A férfiaknak csupán az egyötödével fordult már elő, hogy nem tudták teljesen elengedni magukat emiatt.

Annak ellenére, hogy a férfiak jobban aggódnak a nem kívánt terhesség, mint a nemi betegségek miatt, és minden második férfi heti rendszerességgel él nemi életet, több mint a negyedük egyáltalán nem szokott gondoskodni a védekezésről, és további 13 százalékuk is rendszeresen megfeledkezik róla. A védekezési módszerek többségét egyáltalán nem ismerik, és elképzelésük sincs a használatukról. A férfiak az óvszerre esküsznek, pedig a harminc éven aluliak fele szerint ez a legkényelmetlenebb a számukra. Az urak nemcsak az egyes fogamzásgátló módszerek megbízhatóságával nincsenek tisztában: 37 százalékuknak arról sincs elképzelése, hogy a nők számára melyik megoldás jelenthet kényelmetlenséget.

szex kutatás felmérés MSD
Kapcsolódó cikkek