Cégvilág

Hat éves Ford-csúcs az európai haszonjármű piacon

Mind az európai, mind a magyar haszonjármű piacon nagyot hasított tavaly a Kék Ovál.

Az elmúlt évben 8,5-ről 9,2 százalékra emelkedett a Ford részesedése az európai haszonjármű-piacon, miután a vállalat 2007 óta legeredményesebb évét zárta a szegmensben: összesen 186 200 haszonjárművet értékesített Európában.

Magyarországon még ennél is látványosabb volt a márka sikere, hiszen 2430 új jármű értékesítésével 20,5 százalékos piaci részesedést
szerzett.

A Ford éllovasai az új Transit Custom egy tonna teherbírású változata és a Ranger pickup voltak. Az előbbiből 41 500 darab talált gazdára az elmúlt évben, míg az „Év Pickupja” díjat elnyert Rangerből 15 400-at adtak el, ami 49 százalékos növekedést jelent a 2012-es eredményhez képest.

A Ford Transit Connect tavaly a 2014-es Év Haszonjárműve lett, így a Ford az első autógyártó, amely két egymást követő évben is megszerezte ezt a címet, hiszen egy évvel korábban a Custom bizonyult a legjobb kishaszonjárműnek.
Idén kezdik árusítani a két tonnás Transitot és a kisméretű Transit Couriert, teljessé téve a Ford 24 hónap alatt egészében megújított haszonjármű-kínálatát.

haszonjármű Ford Magyarország
Kapcsolódó cikkek