Cégvilág

Két nemzetközi repteret javasol hazánkban a Lufthansa

A Lufthansa vezetésének meggyőződése, hogy Magyarországon szükség lenne egy Budapesten kívüli második nemzetközi repülőtérre is, ennek megteremtésében szívesen lenne partner a légitársaság

 A Lufthansa Regional Frankfurtból és az InterSky légitársaság Friedrichshafenből érkező gépével kezdődött el szombaton a sármelléki repülőtér idei németországi charterjáratainak szezonja. Henry Reutel, a Lufthansa charterigazgatója elmondta: 14. éve repülnek járataik Sármellék és a német nagyvárosok között, és meggyőződésük, hogy a charterek bővítésén túl további lehetőségeket is rejt a régió. A Lufthansa konszern vezetésének meggyőződése, hogy Magyarországon szükség lenne egy Budapesten kívüli második nemzetközi repülőtérre is, ennek megteremtésében pedig szívesen partnerek lennének.

Az idei szezonban a menetrendet úgy alakították, hogy a Balaton melléki reptérről Frankfurtban közvetlen csatlakozásokat kínálnak például Sanghajba, New Yorkba, Chicagóba vagy Rio de Janeiróba, vagyis rövid várakozással szinte a világ bármely pontjára el lehet innen jutni. A szintén a cégcsoporthoz tartozó Germanwingsszel együttműködésben pedig a Düsseldorf-Sármellék járat egy részére nem charterként, hanem menetrend szerinti járatként is foglalhatnak helyet a leendő utasok.

Henry Reutel kitért arra is, hogy a most április és október közötti sármelléki repülési szezont szeretnék kibővíteni egész évre, és nemcsak a szombati napokra.

Késő délután érkezett meg a Hévíz-Balaton Airportra az osztrák családi tulajdonban lévő InterSky légitársaság első magyarországi chartergépe, amely Hamburgból és Berlinből hozott utasokat. Az öt géppel rendelkező svájci székhelyű cég októberig hetente hoz és visz utasokat Berlin, Hamburg, Friedrichshafen, illetve a svájci Bázel, valamint Sármellék között. Az InterSky a szezonban 90 százalékos foglaltságban bízik.

charter Hévíz Sármellék InterSky Lufthansa
Kapcsolódó cikkek