Cégvilág

Pénztárgépek: Nem tervezik a kompenzáció határidejének meghosszabbítását

A kormány nem tervezi az állami támogatás igénybevételére nyitva álló határid ő újabb módosítását – közölte Varga Mihály a parlament honlapján. Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint mintegy 35 ezer vállalkozó több mint 40 ezer pénztárgépe után nem kapja meg a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást, pedig önhibájukon kívül nem tudták azokat határidőre üzembe helyezni.

„Biztosítja-e a kormány a kisvállalkozók számára az új pénztárgépek után járó kompenzációt? – kérdezte írásban a nemzetgazdasági minisztert Tóth Bertalan. Az MSZP-s országgyűlési képviselője a sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy jelenleg 34-35 ezer vállalkozó több mint 40 ezer pénzpénztárgépe után nem kapja meg a gépenként 50 ezer forintos támogatást azért, mert önhibájukon kívül nem tudták határidőre üzembe állítani az új pénztárgépeiket. Ezek alapján kérdezte arról, hogy tervezi-e a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy méltányossági alapon kompenzálja azokat a kisvállalkozókat, amelyek önhibájukon kívül nem tudták üzembe állítani a pénztárgépeket?

„A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a pénztárgép-üzemeltet ők minél többen hozzájussanak a pénztárgép cseréjéhez nyújtott állami támogatáshoz” – hangoztatta válaszában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a gépenkénti 50 ezer forintos támogatáshoz kapcsolódó határid őt a piaci helyzetre tekintettel többször is módosították, így két hónappal tovább, a 2014. február végéi g üzembe helyezett online pénztárgépek után is igénybe lehetett venni a támogatást.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Informatikai Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-áig hosszabbította meg az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határid őt. Varga közölte, hogy a kormány nem tervezi az állami támogatás igénybevételére nyitva álló határid ő újabb módosítását.

állami támogatás Japán Cash Kft. MSZP Patkós Cassa Informatikai Kft. nemzetgazdasági miniszter kompenzáció Varga Mihály Alt Cash Kft. pénztárgép tóth bertalan csere
Kapcsolódó cikkek