Cégvilág

A hétvégén ingyenverseny a Hungaroringen

Szombaton és vasárnap ingyenes a belépés és a Hungaroring belső területen való parkolás a nézők számára, amikor két év után újra a idelátogat a csúcsautóiról híres International GT Open sorozat. Májusban már volt egy-egy WTCC és DTM hétvége is, ám nem volt mindig ilyen forgalom Mogyoródon: régebben 11 hónapon át kihasználatlan volt a pálya.

Az 1986-ban felavatott Hungaroring történetében hosszú évek teltek el, hogy a Forma-1 futamot leszámítva gyakorlatilag üres volt a terület. A 2010-ben felállt új menedzsment által kidolgozott pályahasznosítási koncepció révén azonban május elején negyedszer adott otthont a Ring a FIA Túraautó Világbajnokság, a WTCC futamának, május végén pedig huszonhat éves szünet után visszatért a Hungaroringre a német túraautó-bajnokság mezőnye is – mondta el Varga Balázs, a Hungaroring Zrt. pénzügyi igazgatója a Világgazdaság által szervezett „Tudatos és gazdaságos vezetés az utakon és az üzleti életben” elnevezésű konferencián, ahol egyebek között a versenypálya üzemeltetés üzleti modelljét is megismerhették a résztvevők.

A Hungaroring Zrt. munkájának eredményeként most hétvégén – két év után – újra a Hungaroringre látogat a csúcsautóiról híres International GT Open sorozat. A pénteki edzésen készült fotóink is bizonyítják: látványban nem lesz hiány, ugyanis a Ferrarikat, Corvetteket és Porschékat felvonultató sorozat mellett az Euroformula Open és a Radical European Masters bajnokság versenyeit is megcsodálhatják a kilátogatók.

A  német túraautó-bajnokság, a DTM magyar futamára 33 ezren voltak kíváncsiak május elején, ugyanakkor az sem mellékes, hogy a DTM vezetősége is meg volt elégedve a pálya állapotával, a technikai felszereltséggel és a rendezés minőségével. Pedig a verseny nagy kihívást jelent a rendezőknek, hiszen ennek a sorozatnak talán még a Formula-1-nél is több betétfutama van, ezért minden szempontból alaposan fel kell készülnie a stábnak.

Jóllehet a pályán egyre több sporteseményt tartanak, de változatlanul a Forma-1 futam a legfontosabb. Tavaly a nagydíj három napja alatt 257 ezren látogattak ki Mogyoródra és a nézők egynegyede magyar volt. Idén kevesebb nézőre számítanak a szervezők, részben azért, mert világszerte mérséklődik a Forma-1 nézettsége, részben pedig azért, mert az idén visszatérő Osztrák Nagydíj sok nézőt vont el, és sok külföldi nem megy el mindkét eseményre.

WTCC Forma-1 DTM Hungaroring
Kapcsolódó cikkek