Cégvilág

Csőd fenyegeti az új romániai fapados légitársaságot

A Fly Romania fapados légitársaság idén májusban indította el bukaresti és olaszországi járatait, de a járatok többségét törölték és az utasok közül sokan a mai napig sem kapták vissza a repülőjegyek árát. A Fly Románia járataira 9400 jegyet adtak el, de csak 1290 utas repülhetett a légitársasággal.

A bukaresti bázisú légitársaság áprilisi indulása után rögtön pénzügyi gondokkal küzdött, ám most az összes járata törlésére kényszerült. A bérelt McDonnell Douglas MD-83-as repülőgépekkel üzemelő cég eredetileg a román főváros Henri Coanda repülőterével, valamint Temesvár légikikötőjével kötötte volna össze a legnépszerűbb nyári desztinációkat Európán belül.

A Fly Romania fapados légitársaság idén májusban indította el bukaresti és olaszországi járatait, de a járatok többségét törölték és az utasok közül sokan a mai napig sem kapták vissza a repülőjegyek árát – számolnak be romániai lapok. A Fly Románia járataira 9400 jegyet adtak el, de csak 1290 utas repülhetett a légitársasággal.

A vállalat a tavaszi indulást követően már június közepén jelezte, hogy a tervezett járatok 65 százalékát az alacsony kereslet miatt nem indítják el sem Bukarest, sem Temesvár irányából. (Még a románok által oly közkedvelt Milánóra és Palermóra sem volt elég kereslet.)

A Fly Románia folyamatosan hangoztatja: kártalanítani fogja azokat az utasokat, akik a törölt járatokra váltottak jegyeket és megoldásokat keres a következő időszakra bejelentett járatok indítására.

A. E.-->

fapados Temesvár légitársaság járat
Kapcsolódó cikkek