Cégvilág

Hatalmasat nőtt a mobilos adatforgalom

A második negyedévben 60 százalékkal volt nagyobb a havi globális mobilos adatforgalom, mint egy évvel korábban az Ericsson adatai szerint. A cég felmérése alapján összesen 6,8 milliárd mobil előfizetés volt világszerte június végén, a legtöbb új mobilost Kínában köszönthették.

Az április-júniusi időszakban összesen 80 millió új mobil előfizetést kötöttek világszerte, így azok száma a második negyedév végére elérte a 6,8 milliárdot. Az előfizetők tényleges száma 4,6 milliárd körül van, hiszen sokan több előfizetéssel is rendelkeznek – írja elemzésében az Ericsson.

A globális mobil lakossági lefedettség 2014 második negyedévében 94 százalék volt. A mobilpenetráció, éppen az egy főre jutó előfizetések magas számának köszönhetően a közép-kelet-európai régióban a legmagasabb. Az új előfizetések számát tekintve Kína szerepelt a legjobban a második negyedévben, 12 milliós bővüléssel, Oroszországban 5 milliós volt a növekedés és hasonló méretű volt a fejlődés Indiában is.

2014 második negyedévében a mobil szélessávú előfizetések száma 140 milliós növekedést mutatva meghaladta a 2,4 milliárdot, ami éves szinten körülbelül 35 százalékos növekedést jelent. A WCDMA és HSPA előfizetések száma körülbelül 70 millióval bővült, az LTE előfizetéseké pedig megközelítőleg 40 milliós növekedést mutatva elérte a 280 milliót.

Az április-júniusi időszakban világszerte 300 millió okostelefont adtak el. Ez az eszköz több mint 65 százalékát adta a 2014 II. negyedévében eladott összes mobiltelefonnak, míg egy évvel korábban még csak 55 százalék volt az okosmobilok részesedése. Az összes mobiltelefon előfizetésből körülbelül 35 százalék kapcsolódik okostelefonokhoz, ami tág teret enged a további bővülésnek.

Ericcson
Kapcsolódó cikkek