Cégvilág

Nagy változás a TV2-nél: költözik a csatorna egyik emblematikus műsora

Költözik a Napló, a TV2 emblematikus műsora, amely 1997 októbere óta vasárnap este hétkor látható, fix pont a magyar televíziózásban közel 17 éve. Az RTL sok éven át nem tudta legyőzni, most egy saját show űzi el biztosnak hitt helyéről a riportműsort - írja az Origo.

A Napló új időpontra kerül. Ez a legtöbb sorozat, vetélkedő esetében nem lenne jelentősebb hír, de a Napló 1997 óta biztos pont volt a TV2 vasárnap estéiben, olyannyira, hogy a rivális RTL Klub egy évtizeden keresztül nem talált fogást rajta. Végül egy titkos csodafegyver, a Cobra 11 lett huzamosabb ideig ellenfele és legyőzője a riportműsornak, a német sorozat szárnyalását az RTL is ámultan nézte - tudta meg az Origo. Majd a Való Világ 4, az Alekosz menyasszonyt keres jött, a blockbusterek, az X-Faktor és a VV5 gyengítettek a Napló nézettségi számain. A riportműsor már nem volt tehát az a biztos erő a vasárnap estében, így programpolitikai szempontból eljött az ideje elmozdításának.

György Bence program- és hírigazgató ő úgy látja, hogy a csatorna céljai fontosabbak, mint egy-egy műsor helye a tévéújságban. "Célunk, hogy a közönségünk, felnőttek és gyerekek megtalálják kedvenc műsoraikat a TV2-csoport csatornáin. Ősszel, vasárnap esténként szórakoztató, az egész családnak nagy élményt jelentő műsorok lesznek láthatók. Ezeknek legkésőbb 19.00 órakor el kell kezdődniük ahhoz, hogy ne okozzanak fejtörést azoknak, akik végig szeretnék nézni és másnap munkába, iskolába mennek. Biztos vagyok abban, hogy a Napló nézői szívesen nézik majd a riportműsort szombaton a Tények előtt is" – válaszolta az Origo megkeresésére.

Az Origo úgy tudja, hogy szombat délután 5-re kerül a műsor, azaz nemcsak napot vált, hanem átkerül egy jóval kevésbé kiemelt műsorsávba. Ha most szombaton már az új időpontban köszöntené a nézőket Vujity Tvrtko, akkor az NCIS ismétlése helyére csúszna be a Napló, legyőzendő riválisa pedig egy belga–holland–luxemburgi kalandfilm lenne, amely talán nem véletlenül vitézkedik a nézettség szempontjából nem olyan jelentős szombat délutáni sávban. Bár erről sem mond semmit hivatalosan a TV2, de a műsorvezető – Tvrtko – marad, a témaválasztásban sem lesz újdonság, nem lesz fazonátszabás, nem várható semmi formabontó újítás.

A nézettség sem volt olyan acélos, de annál fontosabb, hogy kell a jó műsorsáv, a korábbi időpont a csatorna kiemelt fontosságú műsorának, a Sztárban sztár című show-nak. Az első évad előtt kevesen fogadtak volna arra, hogy a cebeles program széles körben kedvelt, nézett lesz, hiszen a TV2 bukott már el ismert emberekkel készült műsorokkal – legalábbis a Celebműszak észrevétlenül ment és múlt ki, és az Édesnégyes sem került ki a dicsőségfalra - írja az Origo.

TV2 RTL Klub napló
Kapcsolódó cikkek