Cégvilág

Sziget Fesztivál: ellenőrzéseket végez az egészségügyi hatóság

Eddig nem talált hiányosságot az egészségügyi hatóság a fővárosi Sziget fesztiválon, de a rendezvény ideje alatt az ellenőrzések folyamatosak lesznek - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) kedden az MTI megkeresésére.

Közölték, az ivóvízhálózat ellenőrző vizsgálatakor kiderült, hogy két ponton kifogásolható volt a vízminőség, és emiatt a hatóság újrafertőtlenítést rendelt el.

A fesztivál előtti helyszíni ellenőrzés keretében az egészségügyi biztosítást végző vízimentők, a mentőszolgálat és a sürgősségi ellátóhely szemléjére is sor került, és nem találtak hiányosságot.

Hétfőn vízhigiénés és járványügyi ellenőrzést végzett a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi szervének II. kerületi intézete. A Szigeten működő fürdőmedencét, az ivóvízhálózat ismételt fertőtlenítését, valamint a már működő szolgáltatók higiénés feltételeinek meglétét vizsgálták, és mindent rendben találtak - közölte az OTH. A rendezvény ideje alatt, egészen augusztus 17-éig az egészségügyi hatóság minden nap tart helyszíni ellenőrzést napközben és munkaidőn túl is - írták.

MTI-->

Sziget vízminőség
Kapcsolódó cikkek