Cégvilág

Meglepően jó eredménnyel indult a szezon

Jól indult szerdán az amerikai vállalatok őszi gyorsjelentési szezonja, miután a sort hagyományosan megnyitó Alcoa alumíniumipari cég a vártnál sokkal jobb eredményekről számolt be.

A cég profitja a magasabb alumíniumárak nyomán nőtt a harmadik negyedévben, az egyik öntödéjének bezárásából adódó szerkezetváltási költségek ellenére.

Az Alcoa forgalma a 3. negyedévben 6,2 milliárd dollárraemelkedett, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakában mért 5,8 milliárd dollárhoz képest.

A nettó árbevétel 149 millió dollár volt volt, azaz részvényenként 12 cent, az egy évvel korábbi 24 millió dollár, vagyis részvényenként 2 cent után.

A bejelentett eredmények hatására az Alcoa részvényeinek értéke 20 centtel 16,26 dollárra emelkedett a tőzsdezárást követően.

A New York-i S&P 500-as indexének kosarába tartozó vállalatok közül hagyományosan az Alcoa számol be elsőként negyedéves eredményeiről. Mivel az alumíniumipari óriás több ágazatot is ellát termékeivel, egyes elemzők úgy látják, hogy mostani eredménye jó előjel az amerikai gazdaság szélesebb köre számára is, bár a cég teljesítménye gyakran eltér piacainak alakulásától és az amerikai gazdaság egészének tendenciáitól.

gyorsjelentés Alcoa
Kapcsolódó cikkek