Cégvilág

A BMW és a Range Rover a tolvajok kedvence

A brit fővárosban újabban előszeretettel lopják a BMW-t és a Range Rovert. Pontosabban az összes kulcsnélküli bejutással és motorindítással rendelkező autó veszélyben van, de az autótolvajok a könnyen és drágán értékesíthető alkatrészek miatt a BMW és Land Rover/Range Rover márkákat részesítik előnyben. Kensington és Chelsea kerületekben az éjjeli órákban ezért a rendőrség az összes ilyen autót megállítja és ellenőrzi.

A kulcs-klónozó berendezés az interneten mintegy 20 ezer forintos áron rendelhető, használatával 1 perc alatt lehet indítani a legújabb autókat. A tulajdonosok megértését kérik a hatóságok, és egyben azt is tanácsolják, hogy kormány- vagy pedálzárat is használjanak a 40-50 millió forint értékű luxusautók tulajdonosai.

A hatóságok adatai szerint ma Londonban az ellopott autók felét már ezzel az egyszerű, zsebben tartott eszközzel viszik el, ezen belül is a BMW (15 százalék) és a Range Rover (10 százalék) márka a legnépszerűbb a bűnözők körében. A tetten érés szinte lehetetlen, hiszen a kulcs- – az érintett kerületekben rengeteg Range Rover és BMW parkol éjjel az utcán, és képtelenség mindegyik mellé rendőrt állítani.

BMW Range Rover
Kapcsolódó cikkek