Cégvilág

Nyáry Krisztián lesz a Magvető Kiadó vezetője

Március 1-jétől átalakul és kibővül a Líra Kiadói Csoport vezetősége, amelybe a Magvető, az Athenaeum, a Corvina, a Manó Könyvek, a Generál Press és a Rózsavölgyi és Társa is tartozik - adta hírül a Librarius.hu.

Morcsányi Géza dramaturg és műfordító, aki 1995 óta áll a Magvető Könyvkiadó élén, márciustól a Líra Kiadói Csoport igazgatójaként és a Líra Könyv Zrt igazgatósági tagjaként dolgozik tovább. 2006 óta az Athenaeum Kiadó is Morcsányi vezetésével működik, aki a jövőben az egész kiadói cégcsoport integrációjáért felel majd.

Nyáry Krisztián irodalomtörténész, aki eddig a Corvina Kiadó szerzőjeként dolgozott kerül majd a Magvető és az Athenaeum élére. Amint Nyári fogalmazott, a kiadók célja mostantól, hogy szerzőinek művei tradicionális közönségük mellett új, minőségre nyitott olvasói csoportokhoz is eljussanak.

A Magvető Kiadó főszerkesztője Dávid Anna lesz, aki korábban a Libri Kiadónál dolgozott szerkesztőként. A kitűzött célok szerint a Magvető új írók felkutatására is koncentrálni kíván, míg az Athenaeum főszerkesztőjeként Szabó Tibor Benjámin, író dolgozik majd a továbbiakban.

kiadó könyv
Kapcsolódó cikkek