Cégvilág

Ez a Simicska-birodalom

Simicska Lajos nemcsak a Magyar Nemzetet, hanem a Lánchíd Rá­diót és a Hír TV kisebbségi részét is megvette a vele szakító Liszkay Gábortól, majd házon belül villámgyorsan továbbadta. A portfólió rapid átrendezését opciós vagy elővételi szerződések segíthették. A Népszabadság ismerteti, hogy miként néz ki jelenleg a miniszterelnök ellen csatasorba rendezett cégháló.

Simicska Lajos nemcsak a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-ben, hanem a Lánchíd Rádióban is többségi részesedést vett át egykori bizalmi emberétől, a vele szakító, és ezzel teátrális jelenetek sorát kiváltó Liszkay Gábortól. A Magyar Nemzet volt főszerkesztője a Hír TV-­beli 30 százalékát is eladta a nagyvállalkozónak – derül ki a friss cégbíró­sági adatokból.

Mint a Népszabadság írja, a papírok tanúsága szerint a felek és ügyvédeik nem sokat vacakoltak: február hatodikán, vagyis még azon a napon, amelyen Liszkay Gábor ötödmagával lemondott a Simicska-médiabirodalomban viselt vezetői pozíciójáról, megszületett minden megállapodás.

Simicska Lajos személyesen vált a Lánchíd Rádió Kft. 75 és a Hír TV Zrt. 30 százalékos tulajdonosává. A Lánchíd Rádió fennmaradó negyede továbbra is a bizalmasa, Nyerges Zsolt és ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba jegyezte Infocenter.hu-é.

A Nemzet Kft.-ben a két áttételen keresztül Simicska tulajdonába tartozó Pro-Aurum Zrt. vásárolta meg Liszkay 83 százalékát. Így, mivel a Pro-Aurum eddig is birtokolta a fennmaradó részt, a cégé lett a kiadó száz százaléka. A Hír TV-ben Liszkay 30 százaléka személyesen Simicskához került, a Pro-Aurumnál maradt 45 százalék és a – száz százalékban a Pro-Aurum tulajdonába került – Nemzet Kft. megtartotta közel 25 százalékát.

simicska média HírTv Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkek