Cégvilág

Gyártósorra került az új VITARA

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában megkezdődött az új Vitara sorozatgyártása.

A Magyar Suzuki 70 ezer Vitarát tervez előállítani a gyártás első évében; ehhez 74 magyar beszállító szolgáltatásait veszi igénybe. A magyar kis- és középvállalatok számára kínált lehetőséggel a vállalat tevékenysége példaértékű az országban működő gyártók között az autóiparban.

Az új Vitarát a Magyar Suzuki nemcsak Európába, hanem számos új piacra is szállítani fogja. Az célországainak és célterületeinek száma már most is meghaladja a hetvenet, ami a társaság jelentőségének további növekedését jelzi a Suzuki globális stratégiai térképén. A tervek szerint a Magyar Suzuki exportcélországainak száma három éven belül eléri a százat. Az új modell mostantól Magyarországon és az európai márkakereskedésekben is kapható.

Alapítása óta a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében több mint 2,5 millió jármű gördült le a gyártószalagról, amivel a vállalat jelentősen túlszárnyalta a Suzuki Motor Corporation által eredetileg tervezett évi 50 ezres darabszámot. A Magyar Suzuki 2015-ben körülbelül 165 ezer gépkocsi gyártásával számol.

Suzuki autóipar vitara
Kapcsolódó cikkek