Cégvilág

Liszkayéknak volt igaza? Újabb felmondások várhatók a Simicska-birodalomban

Több újságíró és szerkesztő felmondásra készül a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél, miután a tulajdonos, Simicska Lajos a Mandiner.hu-n keresztül lényegében ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben.

A Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél dolgozó munkatársak a Népszabadságnak azt mondták, vasárnap este mindkét szerkesztőségre döbbent csönd telepedett, amikor megjelent az interjú. Egyikük úgy fogalmazott: vasárnap nyilvánvalóvá vált, hogy Liszkay Gáborék igazat mondtak, amikor lelkiismereti okokra hivatkozva felálltak, mert Simicska Lajos a miniszterelnökkel szembeni támadásra kérte-utasította őket.

A Népszabadság forrásai azt mondták, a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél dolgozók kollégák túlnyomó többsége elkötelezett jobboldali gondolkodású, s nyíltan vállalja, hogy a Fidesz szavazója, ezért számukra komoly lelkiismereti problémát jelent, hogy a tulajdonos nyíltan támadja Orbán Viktort, s ezt mindkét médium a vezető hírek között tálalja. A szerkesztőségekben egymás közt már elismeréssel beszélnek azokról, akik Simicska irányváltása miatt eddig önként távoztak.

A Hír TV egyik munkatársa a lapnak azt mondta, Simicska február 6-i ámokfutása után azt remélték, hogy „Lajos egy idő után lecsillapodik, elnézést kér Orbántól", s ezzel konszolidálódik kettejük, s ezáltal a Fidesz és a Simicska-médiabirodalom viszonya. – A vasárnapi nyilatkozat után azonban már látható, ez hiú ábránd volt – mondta a Népszabadságnak a Hír TV munkatársa, aki szerint a médiacsoport több dolgozója már felvette a telefont, hogy van-e hely a március 15-ével induló állami hírcsatornánál, a Magyar Rádiónál vagy akár Széles Gábor médiacégeinél, a Magyar Hírlapnál és az Echo TV-nél. Az újság információi szerint a Simicska-médiabirodalom több távozó vezetője és újságírója heteken belül az állami médiához igazolhat át.

Simicska Lajos hír tv Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkek