Cégvilág

Új gazdája van a Central Médiacsoport e-kereskedelmi oldalainak

Stabil pénzügyi és szakmai háttérrel működhet tovább az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu. Az eddig a Central Médiacsoport portfóliójában működő oldalak új tulajdonosa az Inventurio Zrt. Az Inventurio az EU vállalkozásfejlesztési programja, a JEREMIE tőkebefektetési program keretéből származó források felhasználásával üzemelteti tovább a hazai e-kereskedelem meghatározó oldalait.

A JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises, avagy „Közös európai források a mikro és közepes vállalkozások számára”) az EU vállalkozásfejlesztési programja, amelyet az Európai Fejlesztési Bank és annak kockázati tőketársasága, az Európai Beruházási Alap finanszíroz. A program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt, mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét fektet be a magyar gazdaságba.

A Venturio az elmúlt években többek között olyan sikeres vállalatokkal kötött befektetési megállapodást, mint a Bubbles mosodák üzemeltetője, vagy a USE unused divatmárka gyártója. A legújabb tőkebefektetéséről a kockázati tőkealap az e-kereskedelmi portfólióba csoportosuló eszközök új tulajdonosával, az Inventurio Zrt.-vel állapodott meg. Az alapkezelő szerepe azonban nem merül ki a tőke biztosításában, hanem részt vállal a vállalkozás irányításában és fejlesztésében is. A Venturio Zrt. céljai között szerepel, hogy a befektetéseivel hozzájáruljon a magyar gazdaság élénkítéséhez és támogassa a hazai innovációt.

Az Olcsóbbat.hu Magyarország egyik vezető ár-összehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely évente több millió vásárlásban segíti a hazai felhasználókat és visz minőségi forgalmat a magyar webáruházaknak. A potenciális vásárlók – havi másfél millió látogatásuk során – közel 1000 webáruház termékeit tudják összehasonlítani azok ára és részletes tulajdonságai alapján. Az Olcsóbbat.hu többek között mobilapplikációi, hírlevelei és 100 százalék megbízható bolt minősítési rendszere segítségével folyamatosan növekedett az elmúlt években. 

Az ár-összehasonlító oldalak és a két webáruház kiváló partneri hálózattal, nagyszerű döntéshozókkal eddig is növekedett. A tőkebefektetéssel új lehetőségek nyílnak: stabil pénzügyi háttérrel és erős szakmai kompetenciával innovatívabban és gyorsabban tud majd fejlődni a portfólió.

Vitán Gábor, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója a kapcsán elmondta: „Olyan befektetési célokat keresünk, ahol egy vállalatban az innovatív megoldásokat, a számottevő piaci növekedési potenciált, valamint az elsőrendű szakmai hozzáértést is megtaláljuk. Ebben a portfólióban mindez jelen van. Nem titkolt szándékunk egy szélesebb e-kereskedelmi portfólió létrehozása, melynek ezek a felületek lesznek az alapkövei. Ezek a befektetések egy nagyobb, regionális terjeszkedést is lehetővé tesznek, miközben a termékek saját kategóriájukban is nagymértékű növekedést tudnak majd elérni.”

Az Inventurio az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu állandó működését és fejlődését az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja tovább, aki egyben kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak. Ennek köszönhetően az évek alatt felhalmozódott tudás és tapasztalat, valamint az erős csapat töretlenül viheti tovább az oldalak fejlesztését. 

„Ahogy már korábban is jeleztük, a Central Médiacsoport a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. Stratégiai jövőképünk és erőforrásaink hatékony kihasználásának megfelelően a jól működő, de a portfóliónkba hosszútávon nem illő üzletágainkat és felületeinket olyan befektetők számára értékesítjük, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látunk.” – mondta Varga Zoltán, a Central Médiacsoport (volt Sanoma) vezérigazgatója.

kirakat.hu Olcsóbbat.hu Venturio Central Médiacsoport
Kapcsolódó cikkek