Cégvilág

Ezek a milliárdos megrendelések az MTVA-nál

Megközelítőleg egymilliárd forintnyi megrendelést kaptak Halkó Gabriella produkciós cégei az MTVA-tól. Jáksó László korábbi élettársa a Marslakók producereként tűnt fel, miután Jáksó megvásárolta Habony Árpád testvérétől a megbukott szappanopera ötletét kidolgozó céget, a Brand Labot.

Fábry Sándor Trisó Kft.-je, Kálomista Gábor Megafilm Service-e, a Show and Game és a Halkó Gabriella résztulajdonában lévő cégek jelenleg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) legnagyobb külső beszállítói. Az MTVA a közelmúltban az internetes lapján nyilvánosságra hozta az ötmillió forintot meghaladó szerződéseit, ebből derül ki, hogy Fábry és Kálomista cégei mellett Halkó Gabriella vállalkozásai is milliárdos nagyságrendű megrendelést kaptak az elmúlt években - írja a Népszabadság.

Halkó Gabriella, Jáksó László korábbi élettársa 2012 márciusában a Marslakók producereként tűnt fel az állami médiában. Ám a napi szappanopera fél év alatt látványosan megbukott, az epizódok heti átlagos nézettsége a százezer főt sem érte el, miközben az MTVA százmilliókat költött a sorozatra. A gyártó Mátrix Produkció Kft. a mai napig részben Jáksó László tulajdonában van, a céget azonban Halkó Gabriella vezeti. Az MTVA honlapjára kitett szerződések között nem szerepel a Marslakók összes szerződése, csak annyit lehet tudni, hogy az MTVA-nak hozzávetőleg egymilliárd forintjába került a bukott szappanopera, s a végén még 85 milliós lelépési pénzt is kifizettek Jáksó cégének.

A kapcsolati és céghálóhoz tartozik, hogy az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége már 2009-ben előzetes hozzájárulását adta az MTV és a Brand Lab Tanácsadó Kft. között a Marslakók című produkció gyártásáról szóló szerződés megkötéséhez. A Brand Lab 2009-ben még Habony Árpád testvérének, Habony Máriának a tulajdonában volt.

A Brand Lab szállította be az állami médiának a Most a Buday! című főzőműsort, amelynek 23 epizódjáétz az MTVA 41 millió forintot fizetett 2012-ben.

Halkó következő cége, az Apropó Média Produkció Kft. gyártja 2013 tavaszától Jakupcsek Gabriella talkshow-ját, a Ridikült. A Ridikülnek januárban volt a háromszázadik adása az állami médiában, így az eddigi megrendelésállomány a Népszabadság szerint biztosan megközelíti az egymilliárd forintot.

Habony MTVA megrendelések Jakupcsek
Kapcsolódó cikkek