Cégvilág

Habony lett az új Simicska

Április 9-én megalapították az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégét, a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t. A Válasz.hu értesülése szerint az egyik tulajdonos Habony Árpád.

A Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. (MMG) székhelye az óbudai Perc utcában van, ahol a Napi Gazdaság is működik, vezérigazgatója pedig az a Keresztesi Péter, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője.

A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni. A lap információi szerint a Via.hu-nál Bayer Zsoltra is számítanak és az ex-Magyar Nemzet-es Torkos Matild is ott dolgozhat majd.

Arról nincs információ, hogy mi lesz a Napi Gazdaság sorsa, korábban azonban hvg.hu úgy értesült: Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője lehet a lap új vezetője.

 

Napi Gazdaság Simcska Lajos Habony Árpád
Kapcsolódó cikkek