Cégvilág

Felállt a Magyar Nemzet teljes sportrovata

Felmondott a Magyar Nemzet ötfős sportrovatának összes tagja, s júniustól a Napi Gazdasághoz igazolnak le. Mindannyian egyéni döntést hoztak - értesült a Népszabadság.

A Népszabadság információi szerint felmondott a Magyar Nemzetnél Ballai Attila rovatvezető és lapszerkesztő, Deák Zsigmond, Fábik Tibor, Ch. Gáll András és Novák Miklós újságíró. Ők öten alkották az újságnál a sportrovatot. A lap úgy tudja, hogy az újságírók a Napi Gazdasághoz igazolnak.

Ahogy arról a VG is beszámolt, februárban lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását a Simicska médiabirodalom több vezetője, így Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Az esetet még több lemondás követte, emlékezetes volt például a Célpont stábjának búcsúja. A távozók jórészt az állami médiához és a Napi Gazdasághoz igazoltak, utóbbit ugyanis Liszkay Gábor vásárolta meg és napok alatt alakította át közéleti és üzleti napilappá. Irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

simicska Napi Gazdaság média Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkek