Cégvilág

Finisben a magánkórház szakrendelője

dmc A tervek szerint nyáron nyílik meg a leendő budapesti mega magánkórház, a Duna Medical Center szakrendelője. Joseph Priel, a projekt mögött álló egyik vállalkozó, az Euromedic cégcsoport elnöke januárban még áprilisi rendelőnyitásról beszélt.

A teljes kórházberuházás majdnem 40 millió euróba – a jelenlegi árfolyamon csaknem 12 milliárd forintba – kerül. Ebből a Duna Medical Center szakrendelőinek és egynapos sebészetének kialakítása és felszerelése összesen 2 milliárd forintba kerül.

A mega magánkórház fekvőbetegeket fogadó szárnya előreláthatólag csak a jövő évben készül el, a szakrendelő azonban gőzerővel épül, két házzal a tervezett kórháztól, ami utóbbi egyelőre egy szerkezetkész épület a IX. kerületben, a Duna partján lévő Millenniumi városközpontban.

A Millennium Tower II. alsó és felső két-két szintjén kialakítandó szakrendelőben kapnak helyet a diagnosztikai és rehabilitációs egységek, a gyermek- és felnőtt szakrendelők, az épület legfelső szintjén lesznek az egynapos sebészeti műtők és az azokhoz tartóz őrzők, illetve kórtermek. A nyitást követően 27 szakterületen nyújtanak majd egészségügyi szolgáltatásokat.

A beruházáshoz szükséges forrásokat teljes egészében magánforrásból biztosítanak. Az épülő új kórházba fektetett euró milliók révén egy ukrán vállalkozó, Igor Jankovszkij finanszírozóként lép be a magyar egészségiparba a holland International Medical Centers B.V-n keresztül. Ez a cég képviseli az Euromedic-elnök Joseph Priel és más befektetők érdekeit is.
A Napi.hu értesülései szerint a műtrágyabizniszből meggazdagodott Jankovszkij által irányított Diamond Sphere Group eddig a pénzügyi szolgáltatásokban, a vasúti- és vízi szállításban, az agráriumban és a bányászatban volt érdekelt. Az Igor Yankovskyi Foundation néven futó szervezeten keresztül ugyanakkor egészségügyi és rehabilitációs programokat is szervez.

szakrendelő magánkórház
Kapcsolódó cikkek