Cégvilág

Megkezdődik a szekszárdi mentőállomás korszerűsítése

Hétfőn megkezdődik a szekszárdi mentőállomás korszerűsítése az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11,5 milliárd forintos, európai uniós projektjének részeként - jelentette be a város polgármestere és a mentőállomás vezetője ma a tolnai megyeszékhelyen.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a helyi mentőszolgálat a munkálatok idejére az önkormányzati kommunális cégének, az Alisca Terra Kft. Sárvíz utcai irodaházába költözik, az önkormányzat térítésmentesen bocsátotta a mentők rendelkezésére az épületet. Az új helyszínen nem lesz fennakadás a mentési feladatok ellátásában - tette hozzá.

Benkő József, a szekszárdi mentőállomás vezetője elmondta: az állomás dinamizálása során energetikailag megújul a Mikes utcai épület, nyílászárókat cserélnek, napkollektorokat helyeznek el, elektronikusan irányítható kapukat építenek, aminek köszönhetően gyorsabb lesz a mentőautók mozgása. A korszerűsítés négy hónap alatt zajlik le - közölte.

Kitért arra, a mentőszolgálat jelenleg azt vállalja, hogy nappal a hívástól számítva egy percen, éjszaka két percen belül elindulnak a mentőautók, ezt az időt szeretnék lerövidíteni.


A szekszárdi mentőszolgálat hét gépkocsija közül 2011 óta ötöt cseréltek új járműre. Az állomás ellátási területén 150 ezer ember él, évente 7-8 ezerszer vonulnak ki betegekhez.

A vezető mentőtiszt megjegyezte, hogy az országos projekt keretében a szekszárdi légimentő-bázis is megépül a városi ipari park területén.

Az OMSZ az európai uniós fejlesztések részeként országszerte 22 új mentőállomást hoz létre, és 60 állomást korszerűsítenek. A szolgálat korábbi tájékoztatása szerint az új állomások a nyáron elkészülnek, a dinamizálás pedig november 30-ig lezárul.

 

mentőállomás Szekszárd korszerűsítés
Kapcsolódó cikkek