Cégvilág

Csődöt jelentett a Malaysia Airlines

Technikai csődöt jelentett a Malaysia Airlines - számolt be a hírről a Christoph Mueller, a cég vezérigazgatója.

A Malaysia Airlines az a légitársaság, melynek két repülőgépe is lezuhant 2014-ben. Ahogy arról a VG is beszámolt, 2014. március 8-án, 239 emberrel a fedélzetén rejtélyes körülmények között tűnt el a cég egy Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata. Ezt követően, július 17-én Donyeck megye felett rakéta talált el egy szintén a légitársasághoz tartozó utasszállítót. Ekkor 298 ember vesztette életét.

Christoph Mueller, a Malaysia Airlines egy hónapja kinevezett vezérigazgatója egy konferencián elmondta: nem közvetlenül a két tragédia vezetett a csődhöz, a vállalat ugyanis már korábban is csökkenő teljesítményt mutatott. A két gép lezuhanása már csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Az új vezérigazgató célhja, hogy kivezesse a légitársaságot a szorult helyzetből. A Terminátor becenévre hallgató üzletember korábban az ír Aer Lingusnál dolgozott. Ennél a cégnél is rengeteg embertől kellett megválnia.

Jelenleg 20 000 ember kapta meg a felmondólevelét, de gyakorlatilag 6 000 fős a leépítés, a többi embert ugyanis valamilyen módon újrafoglalkoztatná a cég, amely akár új nevet is kaphat.

Malaysia Airlines légitársaság vállalatok
Kapcsolódó cikkek