Cégvilág

Lázár dohányos emberéhez került a fél Napi Gazdaság

A Válasz.hu értesülése szerint június 11-én Sánta Jánoshoz, a Continental Dohányipari Csoport elnökéhez került a Napi Gazdaság kiadójának 49 százaléka. A trafiktörvény megalkotásában szerepet vállaló és a dohány-nagykereskedelem központosításával „helyzetbe hozott” vállalkozót Lázár János legszűkebb környezetéhez sorolják.

Liszkay Gábor június 11-én úgy döntött: eladja a Napi Gazdaság kiadójának 49 százaléknyi, 69,76 millió forint névértékű üzletrészét egy magánszemélynek, aki nem más, mint Sánta János, a Continental Dohányipari Csoport elnöke. A Sánta-féle hódmezővásárhelyi érdekeltséget a trafiktörvény közreműködőjeként, illetve a most „versenytelenített” dohány-nagykereskedelem nyertes vállalataként ismerhette meg a nyilvánosság.

A Heti Válaszban korábban tudakolták Sántától, milyen érzés, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János legszűkebb környezetéhez sorolják, ám a Continental elnöke azt mondta: „Bármennyire mondogatják, hogy micsoda nagy barátság van köztünk, ez nincs így. Se rokoni szál, se közös vadászat nem köt össze minket. Mivel hódmezővásárhelyi cég vagyunk, amikor Lázár János polgármester lett, az összes többi helyi vállalathoz hasonlóan hozzánk is ellátogatott. Innen az ismeretség.”

Napi Gazdaság Lázár János Continental
Kapcsolódó cikkek