Cégvilág

Megindult az Origo értékesítése

Elindult az Origo értékesítése - ezt jelentette be a cég vezetősége a délután tartott értekezleten - írja a 444.hu.

Az oldal információi szerint a vezetőség azt mondta, hogy a Magyar Telekom (az Origo Zrt. tulajdonosa) kapcsolatba lépett a lehetséges vevőkkel, várják a válaszaikat.

Ahogy arról a lapunk beszámolt, A Magyar Telekom megválna média-portfóliójától, a távközlési társaság a napokban postázta ezzel kapcsolatos pályázati felhívását azoknak a cégeknek, amelyek korábban is érdeklődtek iránta, illetve a potenciális vevőnek tartott szereplőknek.

Értesülésünk szerint a címzettek száma meghaladja a tízet. Úgy tudjuk, az az ajánlattétel során derül ki, hogy pontosan mi kerül kalapács alá: csak az Origo.hu, vagy az internetes portált is működtető társaság, a Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt.

Az Origo eladásáról szóló hírek már többször szárnyra keltek, legutóbb akkor, amikor a szerkesztőséget beköltöztették abba az irodaházba, amelyben a Central Médiacsoport Zrt. is működik. Ez az a vállalkozás, amely 2014-ben megvásárolta Magyarország legnagyobb print- és online kiadóvállalatát, a SANOMA Media Budapest Zrt.-t, amely számos termék, például a Hir24.hu kiadója, és a társaság célja, hogy piacvezető legyen a print- és a digitális termékek piacán egyaránt.

Érdeklődőként szóba kerülhet a fő konkurens, az Index.hu tulajdonosa, a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) is, amely több más internetes terméket is kiad (ilyen a Portfolio.hu és a Napi.hu), és az utóbbi időben erős akvizícióba kezdett.

Az sem lenne meglepő a piac szerint, hogy a két legújabban formálódó médiavállalkozás, a vállaltan kormányközeli Napi Gazdaság, illetve a miniszterelnök tanácsadójához, Habony Árpádhoz is köthető Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt. is az érdeklődők között lenne. Az is elképzelhető, hogy a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió mellett az Origóval bővítené portfólióját Simicska Lajos . Korábban arról is hallani lehetett, hogy például a UPC is érdeklődik az Origo után, de akár pénzügyi befektetők is láthatnak benne fantáziát.

Magyar Telekom Origo
Kapcsolódó cikkek