Cégvilág

Metrótender: hiánypótlást kért a BKV az észtektől

A BKV Zrt. hiánypótlást kért az M3-as metró vonalán futó járművek felújításra kiírt pályázaton induló észt cégtől. A lépés érdekessége, hogy korábban épp az észt társaság, a Skinest Rail AS kérte a BKV-tól, hogy az eredetileg rendelkezésre álló június 23-i határidőt hosszabbítsák meg július 1-ig. Akkor a BKV ezt a kérést elutasította, és ragaszkodott a június 23-i határidőhöz.

Most viszont a BKV állt elő azzal, hogy július 1-ig pótolja a hiányosságokat a Skinest Rail. A Világgazdaság birtokába került levélből kiderül a hiányosság, pontosabban a probléma is. A pályázó az említett (korábbi időpontig benyújtott) hiánypótlásának pár oldalán idegen nyelvű szöveget tartalmaz. Ezt kell most gyorsan lefordítania az észt cégnek, és a jövő hónap elejéig elküldenie.

A BKV pénteken, vagyis amikor az újabb hiánypótlásra felszólító levelet elküldte az észt cégnek, azt válaszolta a Világgazdaságnak, hogy az eljárás jelenleg bírálati szakaszában van, lezárásának időpontja a beérkezett hiánypótlások értékelésétől függ. (Az iránt érdeklődtünk, hogy mikor születik meg a pályázat eredménye).

metrótender BKV észt
Kapcsolódó cikkek