BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan elemeire bonthatják az eBayt

Megválna a partnerek e-kereskedelmi felületeinek működtetésében közreműködő Enterprise részlegétől is az eBay a The Wall Street Journal beszámolója szerint. A lap úgy tudja, hogy a Permira kockázati tőkecég vezette konzorcium a vevő, és 925 millió dollárt fizetnének az üzletágért. Az ügyletet akár még a héten bejelenthetik.

Az eBay már legalább január óta keres vevőt a részlegre, és amennyiben pontosak a The Wall Street Journal információi, jókora veszteséggel ad túl az üzletágon. A cég ugyanis még 2011-ben vette meg azt a céget, amelyből létrehozta az Enterprise-t, az akkori vételár 2,4 milliárd dollár volt. Az eredeti tervek szerint egyébként a világ legnagyobb online aukciós oldalát működtető társaság már június 30-ra szerette volna lezárni az ügyletet, azonban annak érdekében, hogy a legjobb árat érjék el, ezt a határidőt meghosszabbították szerdáig. Az Enterprise részleg egyébként igen visszafogott teljesítményt produkált a múlt évben, 1,24 milliárd dolláros bevételt hozott a társaságnak, ami 6 százalékkal haladta meg a 2013-ast. Ez egyébként mindössze 7 százaléka volt az eBay teljes, közel 18 milliárd dolláros 2014-es forgalmának. Az üzletág helyzetét ráadásul alaposan megnehezíti, hogy egyik legnagyobb ügyfele, a Toys ”R” Us játékokat forgalmazó üzletlánc bejelentette, hogy a jövő év közepétől saját forrásból oldják meg a netes értékesítési felület működtetését.

A tranzakció lezárása azért lehet fontos a cég számára, mert ez az utolsó olyan kérdéses tétel, amelynek sorsát rendezni szeretnék a mai nagy átalakulás előtt. A társaság júniusban már eladta a Craigslist nevű online apróhirdetési szolgáltatásban lévő 28,4 százalékos részesedését, amelyet még 2004-ben vásárolt meg. Ahogyan azt korábban bejelentették, az eBayből kiválik az online fizetési megoldást nyújtó PayPal-üzletág. A cég feldarabolása ma történik meg, és a jövőben a PayPal is önálló tőzsdei vállalatként működik tovább.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.