Néhány nappal azután, hogy a Veolia Magyarország Zrt. tulajdonába került a nyíregyházi és a debreceni kombinált ciklusú erőmű, a társaság újabb fűtőművételi szándékát jelentette be. Közleménye szerint július elején megállapodott a százhalombattai létesítményt üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. megszerzéséről az eladó GDF Suez Energia Magyarország Zrt.-vel. Az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a vevő reményei szerint a fűtési idény kezdetére jóváhagyja.

Az alig egy éve átadott, 25,2 megawatt névleges teljesítményű százhalombattai fűtőmű 4200 helyi lakást lát el hővel. A tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti, mert e tevékenységért a helyi, városi távhőszolgáltató felel, amely a hőt vásárolja a Dunai Hőtermelő Kft.-től. „A városi távhőszolgáltató a Dunai Hőtermelő Kft. kapacitásainak csak egy részét kötötte le a százhalombattai lakosságnak, így további ipari fogyasztókat is elláthatunk hővel” – mutatott rá cégének közleményében Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A Veolia hazai hőtermelői portfóliója évi több mint 6400 terajoule hőenergiát és bő 500 gigawattóra villamos energiát állít elő. Öt nagy erőműve, a Pannonpower, a Dorogi Erőmű, a Kőbányahő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft., valamint a debreceni és a nyíregyházi erőmű földgázt és biomasszát is használ. A csoport működtet egy 42 gázmotorból álló, összesen 65 megawatt kapacitású virtuális erőművet is.

A Veolia 11 városban – közvetlenül, illetve közvetve – körülbelül 117 ezer lakossági és közületi fogyasztót szolgál ki. 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország kormányával. Közel 700 főt alkalmaz az ország több mint 250 telephelyén. 2013-as konszolidált árbevétele 2013-ban 38 milliárd, a 2014-es 41,2 milliárd forint volt.