Eltörölte a 140 karakteres limitet a Twitter – legalábbis az üzeneteknél.

A posztok tehát továbbra is rövidek maradnak – és a cég vezetői szerint ez így is marad a jövőben –, ám a 320 milliós felhasználói közösség mostantól korlátlan méretű, csatolmányokkal kiegészíthető közvetlen üzenetekben kommunikálhat egymással. A korlát eltörléséről még júniusban beszéltek a cég vezetői, a várható időpontot akkor júliusra tették.

A Twitter közleménye szerint a korlátozás feloldását az Android- és iOS-rendszerű készülékeken (a Twitter Macben is), a Twitter.com weboldalon és a TweetDeck alkalmazásban a következő néhány hétben hajtják végre világszerte. (A magyarországi iPhone-okon például csütörtökön még élt a korlátozás, a weboldalon viszont már nem.)

A Twitter az elmúlt hónapokban több változással igyekezett az üzenetküldési szolgáltatás használatára bírni felhasználóit. Lehetővé tették képek és videók csatolását, sőt ezeket közvetlenül az alkalmazáson keresztül lehet felvenni, szerkeszteni, vágni. Érthető is a buzgalom, hiszen közben a nagy rivális Facebook már a fizetési szolgáltatást és az internetes telefonhívást is elindította üzenetküldő alkalmazásában, sőt azt már anélkül is lehet használni, hogy valaki a közösségi oldalon regisztrálna.

A sűrűbb használat mellett a nem titkolt cél a Twitter esetében is a felhasználók számának növelése. Az aktív felhasználók száma ugyanis nem tud elmozdulni a 300 millió körüli szintről, ami a cég piaci eredményeit is nagyban befolyásolja. Egy hete történelmi mélypont közelébe került a Twitter részvényeinek árfolyama, miután egyik alapítója és ideiglenes vezetője, Jack Dorsey a második negyedéves eredmények ismertetésekor arról beszélt: számukra is kiábrándító, hogy a regisztráltak nem elég aktívak, és ahogy ők, úgy üzleti partnereik sem tudják kihasználni a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket.