Cégvilág

Átrendezné az irodákat új szoftverével a Microsoft

Tegnaptól elérhető a Microsoft irodai alkalmazáscsomagjának legújabb verziója, a szoftvert kimondottan a csapatmunka támogatására alkotta meg a társaság. Az új program a vállalat felhőalapú, előfizetéses megoldása, az Office 365 frissített kliensváltozata, vagyis a számítógépekre és mobil eszközökre telepíthető applikáció. Az új szoftver különlegessége, hogy bármilyen operációs rendszerből megnyitva ugyanazt a felhasználói felületet nyújtja, emellett nemcsak a PC-ken, hanem okosmobilokon, táblagépeken is használható, illetve az Apple készülékein is. A csoportmunka segítésére megoldották a párhuzamos, valós idejű közös szerkesztést, azaz mikor többen dolgoznak egy szöveges dokumentumon, pontosan látszik, hogy ki mikor mit csinál. A programba beépítették a Microsoft digitális asszisztensét, a Cortanát, és lehetővé tették a szabad szöveges keresést. Ebben a korábban látott bemutató alapján igen hatékony segítséget tud nyújtani a mesterséges intelligencia, amely egyébként folyamatosan követi a felhasználói aktivitást is, elemezve a szokásokat.

Az új irodai programcsomag érdekessége, hogy számos olyan funkciót lehet elérni belőle, amelyhez eddig meg kellett nyitni egy újabb alkalmazást. Így például kereshetünk a világhálón anélkül, hogy kilépnénk a dokumentumból, de akár hívást vagy csevegést is kezdeményezhetünk a Skype-on keresztül.

Az új Office 2016 alkalmazások 47 nyelven lesznek elérhetők – köztük magyarul is –, a Windowst használóknak az operációs rendszer 7-es vagy annál újabb verziójára lesz szükségük, hogy futtatni tudják. Az Office 365-előfizetéssel rendelkezők már tegnap óta letölthetik az irodai programcsomagot, az automatikus frissítések pedig a következő hónaptól folyamatosan érkeznek majd. A dobozos, személyi számítógépre és Macre szánt változat szintén tegnaptól érhető el.

office Microsoft
Kapcsolódó cikkek