Cégvilág

Dizájnstúdió a budapesti BT-nél

A mérnökök kreativitását serkentő technikai dizájnstúdiót adott át a British Telekom Budapesten.

A mérnökök kreativitását serkentő technikai dizájnstúdiót adott át a British Telekom (BT) a budapesti központjában. Az új irodát – amelynek beruházási költségét nem hozták nyilvánosságra – a hálózati megoldásokkal foglalkozó mérnökök veszik birtokukba. Az itt dolgozó szakemberek olyan komplex megoldásokat terveznek majd, amelyek üzleti szempontból fontosak a cég európai ügyfelei számára, és hozzájárulnak a társaság globális versenyképességének  növeléséhez – mondta Chris Cochrane, a BT Global Services informatikai igazgatója. A cég a technológiaiadottságok és a jó szakemberek mellett Magyarország uniós tagsága miatt is választotta a központ helyszínéül Budapestet.

A BT itteni létszáma másfél év alatt másfélszeresére nőtt, és ma már csaknem 1600 főt foglalkoztat budapesti és debreceni központjában. Az alkalmazottak 90 százaléka magyar származású, többnyire felsőfokú végzettségűek, átlagéletkoruk pedig harminc év. A cég munkatársai 17 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatásokat, 18 nyelven, háromezer multinacionális és kormányzati szervezet számára Európa több mint 15 országában – tette hozzá Faragó Andor, a BT Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője.

Jelenleg mintegy száz, a BT-éhez hasonló szolgáltatóközpont (SSC) működik Magyarországon, ezek mintegy 36 ezer főt foglalkoztatnak. A Nemzeti Befektetési Ügynökség jelenleg 13 szolgáltatóközponttal kapcsolatos befektetésről tárgyal, ha mindezek megvalósulnak, akkor 2400 új munkavállalónak biztosítanak munkát – mondta Szabó László, a külgazdasági tárca miniszterhelyettese.

BT stúdió iroda
Kapcsolódó cikkek