Kiállítás Három fő témája van a szűkebb értelemben vett régió legnagyobb építőipari szakkiállításának, amelynek eredeti neve, a Construma Építőipari és Otthonteremtési Kiállításcsokorrá bővült.

A három fő téma közül az elsőbe a hagyományos építőipari anyagok, az épületgépészeti termékek és a megújuló alapú energiatermelő eszközök tartoznak. A másodikba az otthondizájn fogalomkörébe tartozó termékek és megoldások, vagyis a lakás belső berendezése kerül a fókuszba. A harmadik nagy téma az épületen kívülre, azaz a legújabb kerttrendekre összpontosít, minderről a kiállítás igazgatója nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Szalai Levente tájékoztatása szerint nagyon kedvezőek a Construma tapasztalatai. Annak ellenére ugyanis, hogy az elmúlt években a mélypontra került és azóta sem nő a hazai új építésű lakások száma, a kibővített profilú szakkiállítást egyre többen látogatják. Az áprilisban tartott, legutóbbi rendezvény öt napjának például közel 50 ezer auditált látogatója volt, és a szervezők számára külön örvendetes, hogy ezen belül már 75 százalékos arányt képviseltek szakmai látogatók.

A következő Construmát 2016. április 6–10. között rendezik. A szeptember 30-ig jelentkező kiállítók még élhetnek a 20 százalékos árkedvezménnyel.