Cégvilág

Simicskának nem kellett a zsebébe nyúlnia a Hír TV miatt

A Hír TV tulajdonosának eddig nem kellett a zsebébe nyúlnia a csatorna finanszírozása miatt – mondta a Világgazdaságnak Pauwlik László, a Hír TV vezérigazgatója azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy hétfőtől gyökeresen megújult a Hír TV arculata, és emellett új műsorokkal és új arcokkal is jelentkezik.

Az átalakítás költségeit sikerült optimálisan megoldani: több munkafolyamatot belsősökkel végeztek, de például a díszletet a legolcsóbb ajánlatot tevő szállította, a legnagyobb tételt a technikai eszközök jelentették – mondta lapunknak a vezérigazgató. Februártól a reklámbevételek jelentősen csökkentek (az államiak pedig nagyjából eltűntek), és nem titkolt célja a televízió vezetésének, hogy a hétfőtől látható tartalmi és arculati változtatásokkal a piaci hirdetők számára vonzóbbá tegyék a csatornát – mondta a Világgazdaságnak a vezérigazgató.
A televízió fő közönsége az ötven körüli, vidéki, gondolkodó emberekből áll – fogalmazott lapunknak Tarr Péter, a Hír TV tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese. – A televízió viszont szeretne nyitni a fiatalabb korosztály felé.

Ezért is a tartalmi, arculati frissítés – tette hozzá Lukáts Péter, a csatorna kreatív kommunikációs igazgatója. Az átalakítást részben a médiapiacon február elején kialakult helyzet indokolta. (A Hír TV is része annak a Simicska Lajoshoz köthető médiabirodalomnak, amely a vállalkozó és a kormányfő közötti konfliktus kereszttüzébe került.) A negatív kampány következtében ugyanakkor februárban és márciusban nem esett sokat a Híradó nézettsége, inkább stabilizálódott, s májustól viszont már kifejezetten emelkedni kezdett a közönsége, és az a céljuk, hogy karácsonyra az egész napi nézettséget megduplázzák a televíziónál – mondta Tarr.

Ebben is szerepe lehet az új műsoroknak, például a Reggeli járatnak vagy a Kokó vezetésével induló sporttematikájú műsornak. A Szabadfogás pedig – a résztvevők összetétele alapján – egy formabontó vitaműsornak ígérkezik.

hír tv
Kapcsolódó cikkek