Cégvilág

További terjeszkedést tervez a Gebrüder Weiss

A cég magyarországi megjelenése óta eltelt 25 év legmagasabb összegű, 14 milliárd forintot meghaladó bevételére számít idén a Gebrüder Weiss (GW) Kft. – mondta Thomas Schauer, a GW Magyarország ügyvezető igazgatója egy tegnapi tájékoztatón.

A prognózist az alapozza meg, hogy a cég tavalyi bevétele megközelítette a 13 milliárdot, idén az első hat hónapban pedig a hétmilliárdot.
A konszern történetében Magyarország volt az első nem német anyanyelvű ország, ahol terjeszkedett – mondta Jürgen Bauer, a kelet-ausztriai, szlovákiai és magyarországi régió igazgatója.

A két és fél évtized alatt több mint hatmilliárd forint értékben hajtott végre zöldmezős és technikai beruházásokat, ezeknek a keretében például 4,5 milliárd forintért vásárolta meg a Dunaharasztiban lévő telephelyéül szolgáló területet, ahol jelenleg mintegy 23 ezer négyzetméternyi raktárterülete van.

A mintegy 270 főt foglalkoztató cég hat kirendeltséget működtet Magyarországon. Legutóbb, 2014 márciusában a biatorbágyi Rozália Parkban egy 16 ezer négyzetméteres telephelyen kezdte meg a tevékenységét. Ennek a fejlesztésnek az értéke megközelítette a 200 millió forintot. A cég tervei között szerepel egy dél-magyarországi központ létrehozása is. A társaság idén 210 millió forint értékben hajt végre fejlesztéseket Magyarországon.

Ausztria legrégebbi szállítmányozási és logisztikai cégének a terveiben Magyarországon idén egymillió küldemény továbbítása szerepel, ami a konszern küldeményforgalmának tíz százaléka – mondta Schauer. A cég növekedésében már most is, a későbbiekben pedig még inkább szerepet játszhat az e-kereskedelem terjedése.

Az európai e-kereskedelmi piac tavalyi bevétele körülbelül 400 milliárd euró lehet, az élen Anglia, Németország áll, de dinamikus a magyar fejlődés is, bár ennek értéke 0,9 milliárd forint lehetett, ami az európai forgalom 0,25 százaléka – mondta Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. értékesítési osztályvezetője. A cég fejlesztései részben az e-kereskedelem kapcsán keletkező igények kielégítését szolgálják.

Kínai híd

A Gebrüder Weiss 150 saját tulajdonú telephelyével a világ húsz országában van jelen, hatezer főt foglalkoztat, és tavalyi bevétele megközelítette 1,25 milliárd eurót. Idén körülbelül háromszázalékos növekedésre számít, ami magasabb az iparági átlagnál – fogalmazott Jürgen Bauer. A cég egyébként az utóbbi tíz évben megduplázta a bevételét, terjeszkedésének középpontjában pedig az a stratégia szerepel, hogy összekösse Kínát Európával.


Gebrüder Weiss
Kapcsolódó cikkek