Cégvilág

Bepereli a Magyar Hírlap az ál-Magyar Hírlapot

Pert indít a Magyar Hírlap, miután a Kétfarkú Kutya Párt őket utánzó álhírújságot készített.

Feljelenti a Magyar Hírlap az ál-Magyar Hírlapot kiadó Kétfarkú Kutya Pártot. A viccpárt ma tízezer példányban kiadott egy nyolc oldalas Magyar Hírlap-utánzatot, benne olyan álhírekkel, mint például hogy Feloszlik az MSZP, vagy hogy Leállítják Paks 2 építését.

Erdély hegyet adományoz Magyarországnak, Fekete lyuk épül Felcsúton, Ismeretlenek kifizették Görögország adósságát - sorakoznak a hírek az álújságban. A Magyar Hírlap most azt közölte: álláspontjuk szerint ez a magatartás jogellenes, "és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz". A szükséges jogi lépéseket megteszik -ígérték.

Az igazi Magyar Hírlapnál még azt is hozzátették: szerintük "elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak 2015. július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását, valamint terjesztését".

vicc média Magyar Hírlap
Kapcsolódó cikkek