Cégvilág

Egymilliárdos beruházást indít a Graboplast Kecskeméten

Közel egymilliárd forintos beruházást indít novemberben a Graboplast, így 2016 nyarára 30 százalékkal bővíti alkalmazottainak számát kecskeméti parkettagyárában. A vállalat árbevétele a termelés felfutását követően 10 százalékkal bővülhet a fejlesztésnek köszönhetően - remélik.

A Graboplast már novemberben elindítja kecskeméti gyáregységének bővítését, miután a győri székhelyű vállalat igazgatósága mintegy 700 millió forintos beruházásról határozott. A mostani fejlesztés során a vállalat olyan új felületkezelési technológiát vezet be, amelynek köszönhetően teljesen új típusú fa padlóburkolók gyártása indul el, ezzel lehetővé téve új piaci szegmensekben történő megjelenést a Graboplast számára.

A 2016 nyarára elkészülő beruházásnak köszönhetően több mint 50 fővel bővülhet a kecskeméti gyár jelenleg 175 fős munkaerő állománya, miközben a gyártás felfutását követően 10 százalékkal, mintegy 1,7 milliárd forinttal növekedhet a Graboplast árbevétele.

A kecskeméti mellett a Graboplast jelenleg számos további fejlesztést is folytat, melyekhez egy nyáron született megállapodás alapján a magyar kormány egyedi kormánydöntés keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is nyújt.

Graboplast
Kapcsolódó cikkek