Hiába a kínai hamisítás, sokkal több mézet vesznek a magyarok
A főállatorvos szerint az eddig tapasztalt mézhamisítási módszerek nem vetnek fel súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot, ugyanakkor komoly minőségi problémák merülhetnek fel elsősorban az unión kívülről behozott méz esetében. A vásárlók egyelőre nem félnek a hamisítástól: korábbi évenkénti fél kilogrammról 70 dekagrammra nőtt az átlagos magyarországi mézfogyasztás.
Bognár Lajos ezért azt tanácsolta a vásárlóknak, hogy részesítsék előnyben a Magyarországon előállított mézet, amelyeket lehetőség szerint próbáljanak meg közvetlenül a méhészektől, illetve a helyi piacokon beszerezni.
Az országos főállatorvos csütörtökön az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) jelzése alapján rendelte el többféle, Kínából importált méz forgalmazásának felfüggesztését, mivel a termékek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak.


