Cégvilág

Nagyon figyelik az M4-es autópálya beruházását

A Közbeszerzési Hatóság - a beérkezett jelzések és megkeresések alapján - különösen kiemelt figyelmet szentel a Semmelweis Egyetem jelen pillanatban is zajló, ám számos bejelentéssel érintett Korányi Projektjére, továbbá az M4-es autópálya megvalósítására is – közölte a hatóság.

A 2015. november 1-jén hatályba lépett közbeszerzési törvény bővítette a Közbeszerzési Hatóság eszköztárát a közbeszerzések átláthatóságának biztosítása, valamint a korrupció visszaszorítása érdekében. Immár hatósági ellenőrzés keretében járhat el a szervezet, mely eljárás egyik alapját az éves ellenőrzési terve képezi.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnökének tájékoztatása szerint az objektív szakmai szempontok alapján összeállított éves ellenőrzési terv várhatóan január második felében lesz elérhető a Hatóság honlapján is.

Mivel a Közbeszerzési Hatóság széleskörű tevékenysége okán (például közérdekű bejelentések, Döntőbizottság végzései alapján) értesül azokról a közbeszerzésekről, amelyek teljesítésénél felmerül a gyanú a jogszerűtlen eljárásra, ezért a 2016. évre vonatkozó irányadó tervében meghatározott ellenőrzési célpontjait elsődlegesen az ilyen projektek keretében kötött szerződések teszik ki.

sztráda M4
Kapcsolódó cikkek