Cégvilág

Nagyot drágultak a budapesti szállodai szobák - Prága már olcsóbb

Európa népszerű turistacélpontjai közül Budapest szállodáiban mérték a negyedik legnagyobb drágulást, de még így is az egyik legolcsóbb hely maradt a magyar főváros.

Átlagosan 8,3 százalékkal drágultak a szállodai szobák árai Budapesten tavaly - derül ki a HRS összesítéséből. Míg 2014-ben átlagban 72 euróért lehetett hotelszobát kivenni a magyar fővárosban, addig 2015-re ez a szám 78 euróra ment fel.

Ez azt jelenti, hogy a megvizsgált nagyvárosok közül Budapesten volt a negyedik legnagyobb drágulás. A lista élén Zürich áll, ahol 18,1 százalékkal lett drágább átlagosan egy szoba, majd Milánó (16,2 százalék) és London (14,6 százalék) következik.

A listán azonban Budapest szobaárai így is az egyik legalacsonyabbak maradtak - csak Varsóban (77 euró) és Prágában (71 euró) olcsóbb egy átlagos hotelszoba. A legdrágábban Londonban lehet szobát kivenni, átlagosan 189 euróért. Zürichben 170, Koppenhágában 144 euró egy átlagos szoba.

Az átlagárak három nagyvárosban csökkentek. Párizsban minimálisan, egyetlen euróval, Athénban azonban már 8,5 százalékkal, Moszkvában pedig 25,6 százalékot zuhantak, elsősorban a rubel zuhanása miatt.

szálloda szoba
Kapcsolódó cikkek