Cégvilág

Befejeződik a Széll Kálmán tér felújítása

Május 10-ére véget ér a Széll Kálmán tér felújítása – közölte a Világgazdasággal a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága. A rekonstrukcióra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. 2014. november 24-én kötött kivitelezési szerződést a nyertes ajánlattevővel, a felújítási munkák 2015 januárjában kezdődtek el.

A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a szerződést több mint hét hónapos csúszással kötötték meg, amely az egyes évszakokhoz igazodó teljesítési mérföldkövek és időszakos technológiák változását okozta. Így két nyári és egy téli időszak helyett két téli és egy nyári időszakban kellett a teret átalakítani.

A szerződést ennek megfelelően „a feleken kívül álló objektív körülmények bekövetkezés miatt” módosították, és az eredeti zárási határidőt is megváltoztatták – közölte a főváros. A BKK a szerződéskötés több mint hét hónapos elhúzódása ellenére a belső munkák átcsoportosításával és az építési folyamat átstrukturálásával a kivitelezés tényleges időtartamában négy hónapos megtakarítást ért el. A határidő módosítása a tér felújítási költségeinek végösszegében nem jelent változást – tette hozzá az önkormányzat. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére.

széll kálmán közbeszerzés
Kapcsolódó cikkek