Cégvilág

Speciális Kindle-lel próbálkozik az Amazon

Nagyon elrontotta az Amazon a már múlt héten beharangozott új e-könyv-olvasó bemutatóját, egy kínai és egy kanadai oldalon is idő előtt jelentek meg meglehetősen pontos részletek az eszközről. Az már nem okoz különösebb meglepetést, hogy a távol-keleti országban kiszivárogtatnak információkat az érkező új készülékekről, ezúttal a Tmall e-kereskedelmi oldal tette meg ezt a szívességet a felhasználóknak és az újságíróknak. Nagyobb probléma az Amazon szempontjából, hogy a cég kanadai weboldalán is túl korán jelent meg az ajánlatok között, igaz, megvenni még nem lehetett.

A kiszivárgott információk szerint a Kindle Oasis az e-könyv-olvasók között egyértelműen a prémiumkategóriát képviseli majd. Az eddigi modelleknél valamivel könnyebb – 131 grammos – készülék a legkeskenyebb pontján mindössze 3,4 milliméteres, míg a legnagyobb vastagsága 8,5 milliméter. A kiszivárgott információk szerint az előző modellekhez képest 60 százalékkal több LED-fényforrást helyeztek el a készülékben, így még sötétben olvasáskor is kényelmesebb megvilágítást tud biztosítani.

A Tmallon megjelent fotók alapján egyértelmű, hogy egykezes használatra szánják az eszközt – az egyik oldala szélesebb, ott helyeztek el kezelőgombokat –, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy vízálló lenne a készülék. További különlegesség a Kindle Oasishoz fejlesztett speciális tok, amely a beépített áramforrásnak köszönhetően látványosan megnöveli az e-könyv-olvasó üzemidejét. A Tmallon olvasható információk alapján készenléti módban akár 20 hónapot is bírhat az eszköz egy feltöltéssel.

Az Amazon új készülékéről Jeff Bezos, a társaság vezérigazgatója számolt be elsőként még a múlt héten, jelezve, hogy ezen a héten jönnek a részletek, ami szerda délután meg is történt. A kiszivárgott információknak köszönhetően az igazi nagy meglepetések elmaradtak, a készüléket április 27-től lehet megvásárolni, 290 dollárért.

Kindle Amazon
Kapcsolódó cikkek