Cégvilág

Toronyházat javasol a tervező a Kopaszi-gátra - képek

Még idén indul az építkezés a Lágymányosi-öböl területén, amelyet a Garancsi István érdekeltségében álló Market csoport tavaly év végén vásárolt meg – jelentette be Árendás Gergely, a fejlesztő, a Property Market Kft. ügyvezetője a cég mai sajtótájékoztatóján. Az összesen 54 hektáros területből 23 hektáron épülnek lakótömbök és irodaházak, valamint egy toronyház, ezzel együtt a jelenlegi 65 százalék körüli zöld/vízfelületarány fenntartását ígéri a fejlesztő cég.

A terveket öt hónap alatt készítette el a Market által felkért dán iroda, a koppenhágai központú ADEPT. A látványtervek alapján sok zöld, széles utcák, 100-300 lakásos háztömbök vízi vagy közpark-kapcsolattal. Emellett több 10 ezer négyzetméternyi, az exkluzív környezethez illő, A+ kategóriás irodaházak, valamint szolgáltató és vendéglátóhelyek szerepelnek a tervekben. Nagyméretű plázáról viszont nincs szó, csakis hagyományos kiskereskedelmi egységekről – hangsúlyozta Árendás Gergely.

A teljes beruházás költségeit az ügyvezető több mint 200 milliárd forintra tette, de a jelenlegi tervek szerint fokozatosan, 8-10 év alatt épülhet be a teljes terület. A projekt finanszírozójaként egyelőre az állami tulajdonú Eximbank Zrt. jelent meg 52 millió euró erejéig, és befektetőtársként a beszállt a katari hátterűnek mondott, luxemburgi központú Constellation Hotels Holding Ltd. a Property Market Kft.-be.

Market kopaszi-gát
Kapcsolódó cikkek