Cégvilág

Búcsú a Magyar Kéménytől

Felszámolják a Magyar Kémény Kft.-t, miután eredménytelenül zárult a tavaly március óta tartó csődeljárása. A kft. egyike az ország két legnagyobb kéményseprő-társaságának, a másik a budapesti Főkétüsz. Tulajdonosai 2014 novemberében még a cég eladásáról tárgyaltak a magyar állam képviselőivel, de az egyeztetések 2015 februárjában elakadtak.

Az ügyvezető és kisebbségi tulajdonos Korom Norbert korábbi közlése szerint a Magyar Kéményt már 2013 júliusában be kellett volna zárni, amikor lezuhant az árbevétele, negatív lett az eredménye és a saját tőkéje a kéményseprés díjainak 2013. július 1-jétől hatályos „lefejezése” miatt.

A cég több kirendeltségét bezárták, a dolgozói cafeteria keretét megvonták, leállították a képzéseket, és nem vettek új eszközöket. Tulajdonosai 60 millió forint tagi kölcsönnel segítették a kft.-t, amely elmaradt adóbefizetései egy részével, valamint eladósodott az OTP-nél és egyes szállítóinál. A helyzet tavaly tovább romlott, amikor az addigi évi kettőről egyre csökkent a szilárd kémények kötelező ellenőrzéseinek száma.

Magyar Kémény
Kapcsolódó cikkek