Cégvilág

Csok: a kormány szerint óriási az érdeklődés

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Nagytarcsán.

A Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón Dömötör Csaba kifejtette: az adatok azt tanúsítják, hogy a magyarok bíznak ebben az otthonteremtési lehetőségben, és élnek is vele.

Jelezte ugyanakkor azt is, hogy a csak egy eleme az otthonteremtési programnak, a lakáshoz jutást segíti az áfacsökkentés, a háromgyermekeseknek járó 10 millió forintos támogatás és a nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozása is.

A program népszerűsége megnyilvánul az építési engedélyek számának növekedésében is - tette hozzá -, a KSH legfrissebb adatai szerint az idei első hat hónapban több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen.

családi otthonteremtési kedvezmény csok
Kapcsolódó cikkek