Cégvilág

Egy mozdulattal alakíthatjuk át a fotókat

Új terepen próbálkozik a Polaroid, a korábban fényképezőgépeiről ismert cég ezúttal egy speciális mobilalkalmazással igyekszik felhívni magára a figyelmet. A Polaroid Swing nevű megoldás lehetővé teszi, hogy az állóképekből nagyon rövid, mindössze egy másodperces videókat készítsenek a felhasználók. Ezeket az applikáció más használóival is megoszthatják, illetve természetesen a legnépszerűbb közösségi oldalakon, így a Facebookon és Twitteren is közzétehetik. Ha valakinek ismerősnek tűnik a koncepció, az nem véletlen, az Apple már egy ideje piacra dobta a Live Photos nevű megoldását, ami lényegében ugyanezt tudja, és például a Samsung Galaxy S7-ben található Vivid Photo funkció is erre lett kitalálva.

A Polaroid a Swing nevű startuppal fogott össze az alkalmazás elkészítésére, és nem titkolt, azonban meglehetősen ambíciózusnak tűnő célkitűzésük, hogy az Instagrammal és a Vine-nal versenyezzenek. Ez utóbbi szolgáltatás hat másodperces videói végtelenül hosszúnak tűnnek a Polaroid Swinggel készíthetőkhöz képest, és a fejlesztők pont erre igyekeznek ráerősíteni. A Swing vezetői szerint az emberek rövid pillanatokban, nem pedig állóképekben vagy videókban érzékelik a világot, és ezt az érzést akarják visszaadni ezzel a megoldással.

Bár a készítők lelkesek, erősen kérdéses, hogy a legendás márkanév ellenére sikerül-e komoly eredményeket elérni az applikációval. Bár egy igen kicsi piacról van szó, a helyzet az, hogy már most kezd telítődni, hiszen a már említett nagy gyártók mellett számos kisebb fejlesztő is megjelent saját megoldásokkal. A beszámolók szerint a Polaroid Swing előnyei között említhető a letisztult felhasználói felület és a gesztusokkal történő vezérlés lehetősége, hiszen akár egy csuklómozdulattal egy másodperces videót készíthetnek a felhasználók a fotókból. Az is biztos, hogy a két cég nem bízta a véletlenre a jó működést, az új applikáció létrehozásában szerepet vállalt többek között Cole Rise is, aki az Instagram eredeti logóját kitalálta, valamint az induláskor használt szűrőket is ő programozta. A Polaroid Swing egyelőre csak iOS-re érhető el, de az ígéretek szerint hamarosan megjelenik az androidos verziója is.

fénykép fotó polaroid
Kapcsolódó cikkek