Cégvilág

Hatalmas árkülönbség a diákszámlák között

Érdemes átnézniük a bankszámlakínálatot a felsőoktatási intézményekbe készülő fiataloknak, mert a kimondottan diákoknak szánt csomagok sokkal olcsóbbak a normál konstrukcióknál – derül ki a BankRáció.hu friss elemzéséből.

A számlacsomagok éves díja között ugyanis számottevő különbség van. A szakportál összeállítása szerint egy kimondottan diákoknak szánt számlacsomag akár ingyenes is lehet, de vannak 1–4 ezer forintos éves költséggel fenntartható csomagok is. Fontos, hogy a diákok a nekik szánt csomagokat igényeljék, mert egy hagyományos csomag esetében könnyen 10 ezer forint fölé szaladhat az éves kiadás egy-egy banknál.

A diákoknak a számla költsége csak az egyik fontos szempont. Legalább ennyire lényegesnek tartják, hogy az adott bank milyen innovatív elektronikus szolgáltatásokat nyújt a bankolás megkönnyítésére. Egy diáknak jóformán lényegtelen, hogy az adott banknak hány fiókja van, többségük ugyanis elektronikusan intézi a pénzügyeit. A jövőben a mobilos alkalmazásoké lehet a főszerep, amelyekkel például követni lehet a kiadásokat, és alapvető pénzügyi tervezésre is alkalmasak, vagy éppen kártyalimiteket lehet velük egyszerűen módosítani.

diákszámla számla Bank pénzügy
Kapcsolódó cikkek