Cégvilág

Még nem merült ki Rogánék kerete

Újabb keretmegállapodást készítenek elő a kabinetirodánál.

Még nem merült ki az a 25 milliárd forintos keret, amelyet a kormány saját, illetve az állami cégek kommunikációs céljaira kívánt fordítani az elmúlt egy évben. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) ugyanis azt közölte a Világgazdasággal, hogy az egykori pályázati győztesekkel megkötött keretmegállapodás időbeli hatályát 12 hónappal, azaz 2017. augusztus 10-ig, de legfeljebb a keretösszeg kimerüléséig meghosszabbították. Hogy pontosan mennyi pénz elköltésére van még lehetőség, azt a hivatal nem tudta lapunknak megmondani.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal bő egy évvel ezelőtt kiírt pályázatának győztesei jogot szereztek arra, hogy az NKH által később kiírt közbeszerzései pályázatokon indulhassanak. A nyertesek között volt például a Rogán Antal miniszter szomszédjaként ismert, milliárdos megbízásokat elnyerő Csetényi Csaba tulajdonában lévő Network 360 Reklámügynökség – korábbi nevén HG 360 Reklámügynökség Kft. – vagy a Szijjártó Péterrel jó kapcsolatokat ápoló Kuna Tibor vállalkozása, a Trinity International Communications Kft. A két magyar tulajdonban lévő vállalkozás mellett egy amerikai gyökerű cég is a befutók között volt.

Az NKH későbbi pályázatának győzteseiként ezek a cégek egyebek között kommunikációs tréninget végeztek a MÁV-nak, illetve kommunikációs szolgáltatást nyújtottak a HungaroControl Zrt.-nek. A 25 milliárdos keretből finanszírozták egyebek között az ORFK-OBB médiakampányait, az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában meghatározott szemléletformáló kiadványok „gyártását”, médiafelületek foglalását. De ezek mellett terveztek és készítettek kreatív és médiastratégiát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek, és az állampapírok értékesítésének kommunikációs „támogatását” is ebből a keretből állták. Azt nem tudjuk, hogy a keret kimerülésére készülve vagy attól függetlenül, de az NKH új keretmegállapodás megkötésére vonatkozó eljárást készít elő. Erről azonban a hivatalnak nem állt módjában bővebb információt adni.

Rogán Antal kabinetiroda kormány kampány
Kapcsolódó cikkek