Cégvilág

Megfékeznék a kiugró fizetéseket

Gyorsan nő a különbség a topmenedzserek és a dolgozók bére között. A legnagyobb brit tőzsdecégek vezetői tavaly átlagosan 5,5 millió fontot vittek haza, az előző évinél 10 százalékkal többet.

A legnagyobb brit tőzsdecégek vezetői tavaly átlagosan 5,5 millió fontot vittek haza, az előző évinél 10 százalékkal többet – írja a HPC bérfelmérésére hivatkozva a BBC. Akkor ez a pénz 2,35 milliárd forintnak felelt meg, míg mára, az unióból való brit kilépésről döntő népszavazás után kereken 2 milliárd forintot ér. A londoni tőzsdeindexben (FTSE 100) szereplő legerősebb vállalatok vezetői tehát a 27 600 fontos brit átlagfizetés 199-szeresét markolhatták fel.

A felmérést pár héttel az után publikálták, hogy Theresa May új brit miniszterelnök kikelt az elképesztően magas menedzseri jövedelmek ellen. „Irracionális, egészségtelen az a folyamat, ahogyan nő a bérszakadék az egyes cégek felső vezetői és egyszerű dolgozói között” – hangoztatta, hozzátéve, hogy a részvényeseknek a topmenedzserek juttatásait a közgyűlésen kellene jóváhagyniuk, és szerinte az itt megjelölt összegtől felfelé nem szabadna eltérni. Amíg a vezetők bére 10 százalékkal nőtt tavaly, beosztottjaiknak be kellett érniük szerény 2 százalékkal. Ez így nem túl erős motivációs eszköz Stefan Stern, a felmérést készítő HPC igazgatója szerint. Stern úgy látja, a juttatások gyarapodása még messze nem ért véget, és szerinte is üdvözlendő a kormány szándéka a „bérrali” megregulázásával kapcsolatban. Theresa May azt javasolta, hogy tegyék közzé a legmagasabb és a legalacsonyabb vállalati bér közötti szorzót (az átlag tavaly 129-szeres volt), valamint azt, hogy a kétkezi munkásnak a véleménye is hallgattassék meg, mielőtt a felső vezetők javadalmazásáról döntenek. Ennek formájáról és joghatályáról a kormányfő nem tett említést. A befektetők is egyre idegesebbek, ha az őket illető pénz máshová kerül, ezért is akadályozták meg áprilisban, hogy az energiaválság és a zuhanó profit közepette 14 millió fontosra bővítsék Bob Dudley BP-vezérigazgató fizetési csomagját.

 

A cégvezérek is érzik, hogy a szabályozásra szükség van a nekik szóló társadalmi kritikák enyhítésére, mert az aránytalanul magas fizetés a közbizalmat is erodálja. Sir Martin Sorrell, a 70 millió font feletti gázsijával a legjobban kereső brit vállalatvezér viszont másképp látja. A WPP hirdetési csoport első embere úgy érzi: minden egyes pennyért megdolgozik, s ami jár neki, azt el is teszi. Dobogós helyen végzett Tony Pidgley (Berkeley Group) és Rakesh Kapoor (Reckitt Benckiser) 23 millió font feletti fizetéssel. Nő nincs az első tízben.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek