Cégvilág

Megfékeznék a kiugró fizetéseket

Gyorsan nő a különbség a topmenedzserek és a dolgozók bére között. A legnagyobb brit tőzsdecégek vezetői tavaly átlagosan 5,5 millió fontot vittek haza, az előző évinél 10 százalékkal többet.

A legnagyobb brit tőzsdecégek vezetői tavaly átlagosan 5,5 millió fontot vittek haza, az előző évinél 10 százalékkal többet – írja a HPC bérfelmérésére hivatkozva a BBC. Akkor ez a pénz 2,35 milliárd forintnak felelt meg, míg mára, az unióból való brit kilépésről döntő népszavazás után kereken 2 milliárd forintot ér. A londoni tőzsdeindexben (FTSE 100) szereplő legerősebb vállalatok vezetői tehát a 27 600 fontos brit átlagfizetés 199-szeresét markolhatták fel.

A felmérést pár héttel az után publikálták, hogy Theresa May új brit miniszterelnök kikelt az elképesztően magas menedzseri jövedelmek ellen. „Irracionális, egészségtelen az a folyamat, ahogyan nő a bérszakadék az egyes cégek felső vezetői és egyszerű dolgozói között” – hangoztatta, hozzátéve, hogy a részvényeseknek a topmenedzserek juttatásait a közgyűlésen kellene jóváhagyniuk, és szerinte az itt megjelölt összegtől felfelé nem szabadna eltérni. Amíg a vezetők bére 10 százalékkal nőtt tavaly, beosztottjaiknak be kellett érniük szerény 2 százalékkal. Ez így nem túl erős motivációs eszköz Stefan Stern, a felmérést készítő HPC igazgatója szerint. Stern úgy látja, a juttatások gyarapodása még messze nem ért véget, és szerinte is üdvözlendő a kormány szándéka a „bérrali” megregulázásával kapcsolatban. Theresa May azt javasolta, hogy tegyék közzé a legmagasabb és a legalacsonyabb vállalati bér közötti szorzót (az átlag tavaly 129-szeres volt), valamint azt, hogy a kétkezi munkásnak a véleménye is hallgattassék meg, mielőtt a felső vezetők javadalmazásáról döntenek. Ennek formájáról és joghatályáról a kormányfő nem tett említést. A befektetők is egyre idegesebbek, ha az őket illető pénz máshová kerül, ezért is akadályozták meg áprilisban, hogy az és a zuhanó profit közepette 14 millió fontosra bővítsék Bob Dudley BP-vezérigazgató fizetési csomagját.

 

A cégvezérek is érzik, hogy a szabályozásra szükség van a nekik szóló társadalmi kritikák enyhítésére, mert az aránytalanul magas fizetés a közbizalmat is erodálja. Sir Martin Sorrell, a 70 millió font feletti gázsijával a legjobban kereső brit vállalatvezér viszont másképp látja. A WPP hirdetési csoport első embere úgy érzi: minden egyes pennyért megdolgozik, s ami jár neki, azt el is teszi. Dobogós helyen végzett Tony Pidgley (Berkeley Group) és Rakesh Kapoor (Reckitt Benckiser) 23 millió font feletti fizetéssel. Nő nincs az első tízben.

munka bér bérkülönbség fizetés
Kapcsolódó cikkek