Cégvilág

Ön UPC-előfizető? Akkor van egy jó hírünk!

Az ügyfelek számára rendkívül kedvező megállapodások születtek a UPC Magyarország és az RTL Klub, illetve a TV2 között a televíziós programdíjakról - kezdi közleményét a UPC.

A UPC ügyfelei a csatornák által eredetileg, az Általános Szerződési Feltételeikben meghirdetett díjak mindössze feléért érhetik el az RTL Klub és a TV2 műsorait, ráadásul a plusz díjat visszamenőlegesen nem kell megfizetniük. Ezzel egy időben számos további tévécsatornával is bővül a UPC digitális kábeltévé kínálata.

Az eddig ingyenesen elérhető csatornák 2016. július 1-től jogosultak díjat szedni műsoraikért. Ezt a lehetőséget egy április végén megjelent kormányrendelet teszi lehetővé számukra. A kábeltelevíziós piacon bevett gyakorlat, hogy  a televíziós csatornák sugárzási díjat szednek a műsorterjesztőktől, amelyet a UPC Magyarország – a többi kábelszolgáltatóhoz hasonlóan – minden olyan előfizetője után megfizet, akinek díjcsomagjában benne van az adott csatorna. Az említett sugárzási díjak az előfizetők által a kábelszolgáltatóknak fizetett havidíjba épülnek be.

A csatornák által közzétett Általános Szerződési Feltételek szerint a programdíjak mértéke az RTL Klub esetében havonta bruttó 373 Ft, a TV2 vonatkozásában pedig bruttó 368 Ft, azaz összesen 741 Ft lenne.

Az RTL Klub, illetve a TV2 által biztosított legnagyobb elérhető kedvezmény alapján a UPC Magyarország ügyfelei a bruttó 741 forintos ár feléért, mindössze bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát. Ráadásul a UPC Magyarország úgy döntött, hogy a plusz díjat visszamenőlegesen nem szedi be ügyfeleitől, hanem az erre az időszakra vonatkozó költséget átvállalja, így az RTL Klub és a TV2 programdíja nem július 1-től épül be a havidíjakba, hanem csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentk ezik majd először - olvasható a UPC közleményében.

TV2 UPC Magyarország RTL Klub
Kapcsolódó cikkek